Pr. Pronciac Lucian

Preoți slujitori Decembrie 7, 2014

M-am născut la data de 11 octombrie 1979 în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani din părinţii ortodocşi Mihai si Doiniţa, fiind primul copil al acestora. La vârsta de aproape 3 ani am fost înscris la Grădiniţa cu program prelungit nr. 19 din Botoşani, acolo unde am urmat cursurile acesteia pâna in anul 1986. În acest an am fost înscris la şcoală, Şcoala cu clasele I- VIII nr.12 din Botoşani, iar 8 ani am frecventat cursurile ei, timp în care am luat decizia de “a mă face preot”. Având această hotărâre, în anul 1994, cu ajutorul lui Dumnezeu am fost admis, al zecelea pe lista admişilor, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sf. Gheorghe din Botoşani. Timp de 5 ani, până in anul 1999, am deprins in acest loc, nenumărate invăţături care aveau să imi devină mai târziu extrem de folositoare in activitea preoţească.

În anul 1999 am absolvit examenele de atestat profesional si bacalaureat, urmând dupa acestea examenul de capacitate in preoţie, desfăşurat la Durău, in urma căruia, promovându-l, am primit spre păstorire Parohia Cîmpeni, Protopopiatul Hîrlău, parohie in care slujesc si astăzi.

În anul 2000, la data de 21 mai, m-am căsătorit cu Domnişoara Bordianu Alina, originară din localitatea Prăjeni, comună in care se află Parohia Cîmpeni. La data de 21 iunie, prin vrerea lui Dumnezeu, am fost hirotonit diacon de către PreaFericitul Părinte Patriarh Daniel, atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, la Mânăstirea Durău, iar la şase zile distanţă, la 27 iunie, am fost hirotonit preot la Mânăstirea Bucium. Începând cu data de 20 iulie2000, dată la care am fost instalat in parohie, am încercat să îmi îndeplinesc misiunea in parohia acordată.

În anul 2003 am urmat cursurile pentru definitivarea in preoție si am promovat examenul pentru aceasta.

Data hirotonire: 2000-06-27